We've just about wrapped up another project we're really excited about, the Anderson Residence. All that remains is a stretch of sunny weather long enough to allow the painters to finish up the exterior painting (we've had some nice sunny days this spring but not too many in a row).

The Anderson residence is a second story addition and first floor renovation of a 1940's home that transformed a traditional divided plan into a contemporary open plan filled with natural light.

The new design simplifies and streamlines the first floor, while the new second floor provides additional space for a growing family. The dining room is a light filled double height space with an adjacent floating stairway that creates a visual center for the home.

A combination of Japanese inspired detailing with modern ideas about living and space permeate the home.

The Contractor, Model Remodel, did a fantastic job from framing to details and undertook all the legwork required to achieve a 4 star Built Green certification. I would like to send out a big thank you to the clients, the contractor and all the individuals who have contributed to this fantastic home.

Contractor: Model Remodel / Photos: Tim Matsui /