CAST Projects

Historic Seattle - 2017 Outstanding Modern Preservation Award

Congratulations to the whole Team and a huge thanks to Historic Seattle for the the recognition of the Robert Reichert House and Studio with the 2017 Outstanding Modern Preservation award last night!

 

Project team:

Clients : Reichert Studio
Heidi and Darin

Contractor: Dboone Construction
Dave Boone Project manager, Luke Marcum Site super

Architect : CAST architecture
Stefan Hampden, principal  & Brian Campbell, associate.

Structural Engineer: TSE Engineering
Keith Ryan PE

Envelope Engineer: RDH building Science inc
Dan Rundle

 

 

Historic Seattle - 2017 Outstanding Modern Preservation Award

Historic Seattle - 2017 Outstanding Modern Preservation Award

historic seattle awards 2017 - team.jpg

Abridged project team at the awards left to right : Luke, Dave, Stefan, Darin, Heidi and Jeffrey 

Historic Seattle Dinner and awards ceremony at Washington Hall.

Historic Seattle Dinner and awards ceremony at Washington Hall.

New stucco facade of the Reichert House & Studio complete with shadow paintings

New stucco facade of the Reichert House & Studio complete with shadow paintings

Interior stairs with view of "door to heaven"

Interior stairs with view of "door to heaven"

Retooled entry of completed project

Retooled entry of completed project

Ballard Farmhouse

The Lichtenstein - John residence is nearing completion... This project was a complete renovation and addition to a classic farmhouse in Ballard. Care was taken to preserve the character of the home while adding much needed space, updating the layout to provide better flow and connecting spaces for a more contemporary lifestyle.

A glimpse of the covered veranda off of the kitchen and dining room is visible from the south facing street front. 

A glimpse of the covered veranda off of the kitchen and dining room is visible from the south facing street front. 

The front entryway is ready for tile

The front entryway is ready for tile

A new bathroom on the main floor finds a snug but workable home in what used to be a hallway.

A new bathroom on the main floor finds a snug but workable home in what used to be a hallway.

The renovated entryway opens up the original front porch that had been walled in.

The renovated entryway opens up the original front porch that had been walled in.

A new bathroom on the second story features a skylight and deep soaking tub.

A new bathroom on the second story features a skylight and deep soaking tub.

The renovation opened up the living room to connect it to the dining room and kitchen addition.

The renovation opened up the living room to connect it to the dining room and kitchen addition.