Ballard Farmhouse

The Lichtenstein - John residence is nearing completion... This project was a complete renovation and addition to a classic farmhouse in Ballard. Care was taken to preserve the character of the home while adding much needed space, updating the layout to provide better flow and connecting spaces for a more contemporary lifestyle.

 A glimpse of the covered veranda off of the kitchen and dining room is visible from the south facing street front. 

A glimpse of the covered veranda off of the kitchen and dining room is visible from the south facing street front. 

 The front entryway is ready for tile

The front entryway is ready for tile

 A new bathroom on the main floor finds a snug but workable home in what used to be a hallway.

A new bathroom on the main floor finds a snug but workable home in what used to be a hallway.

 The renovated entryway opens up the original front porch that had been walled in.

The renovated entryway opens up the original front porch that had been walled in.

 A new bathroom on the second story features a skylight and deep soaking tub.

A new bathroom on the second story features a skylight and deep soaking tub.

 The renovation opened up the living room to connect it to the dining room and kitchen addition.

The renovation opened up the living room to connect it to the dining room and kitchen addition.